Esineruutua ja jälkiä

Arwen jäljellä

Sirius esineruudussa:

Siriuksen kanssa oltiin maanantaina hakuporukan kanssa treenailemassa esineruutua. Keväällä Sirius tuntui edistyvän esineruututreenissä vauvatreenistä hyvinkin nopeasti, mutta sitten tuli takapakki. Kesällä tuntuikin sitten kaikki menevän päin mäntyä. Nyt nuoren miehen touhussa eskassa vaikuttaisi olevan taas palikat lähes kohdillaa. Irtoaa hyvin myös syvälle, etsii tarkasti, vaikka intoa voisikin olla hiukan enemmän. Se missä vieläkin tökkii, on esineen tuominen ohjaajalle. Osa esineistä on Siriuksen mielestä vain niin älyttömän ihania, että se jää heittelemään niitä itsekseen ruutuun sen sijaan, että toisi heti minulle. Tuo kyllä sitten lopulta, mutta tässä piisaa kyllä vielä tekemistä…

 

Arwenin kanssa metsäjälkeä:

Arwenin kanssa on aloitettu metsäjälki alkukesästä. Keskikesällä jäljestäminen jäi lähes kokonaan, mutta alkusyksystä on jälkeä tehty keskimäärin 2-3 kertaa viikossa. Koska sekä koira, että ohjaaja ovat noviiseja jäljellä, niin olemme edenneet hitaasti. Tällä hetkellä Arwenin kanssa tehdään noin 100-400 metrin jälkiä. Jäljelle laitan vielä harvakseltaan kuivaruokaa.

Noin viikko sitten jäljelle on otettu kepit mukaan. Niiden ilmaisua siis vielä harjoitellaan. Alkuun Arwen sai keppien ilmaisusta palkaksi Frolickkia, mutta se ei tarpeeksi motivoinut keppien ilmaisuun, niin nyt on otettu mukaan järeämmät aseet, eli lihapullat. Katsotaan miten alkaa sujua. Toistaiseksi testattu vain yhden kepin kanssa ja lupaavalta vaikutti. 🙂

Jälkeä Arwen tekee melko rauhallisesti ja tarkasti. Tuulisella säällä kulkee välillä hiukan sivuun, mutta korjaa kyllä nopeasti. Kulmissa Arwenilla on ollut hiukan tapana oikaista, mutta eilen keskityin jälkeä tehdessäni itse paremmin kulmien tekoon ja Arwen tekikin sitten kulmat lähes täydellisesti. Pitää nyt ainakin vielä jatkossa muistaa itse tehdä erityisen tarkasti nuo kulmat, niin josko ne siitä sitten alkaisivat myös sujua kunnolla.

 

Luna aloittelee FH-jälkeä

Lunan kanssa oltiin keväällä peltojälkikoulutuksessa ja siitä lähtien ollaan harvakseltaan tehty senkin kanssa jälkeä. Jäljet on kyllä tehty pääosin nurmikolle, metsään tai heinikkoon. Pelloille en ole saanut aikaiseksi kysellä lupia, joten pelloille ei voida mennä. Kesällä oli Lunan kanssa jälki onkin tästä syystä ollut melko harvinaista herkkua.

Lähes kuukauden tauon jälkeen sain taas tänään aikaiseksi heti aamusta mennä tekemään Lunalle jäljen heinikkoon. Kuivaruokaa olen jäljelle laittanut harvakseltaan ja nyt laitoin kolmessa matalassa rasiassa jäljelle lihapullan palasia. Ajatuksena esineiden ilmaisun alkeiden opettelu. Lunan kanssa on menneisyydessä tehty esineruutua, jossa se olikin oikein hyvä. On siis tottunut ottamaan löytämänsä esineet suuhun ja tuomaan ne minulle. Tuonne FH-jäljelle haluan ilmaisuksi kuitenkin opettaa maahan menon. Jäljen Luna on tehnyt aina tarkasti ja rauhallisesti, niin nytkin. Hiukan kyllä rasioissa olleet lihapullat aiheuttivat kärsimättömyyttä ilmaisu asennossa pysymisessä. Saa nähdä miten meidän tässä projektissa tulee käymään…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *