Hakua ja jälkeä

Sirius hakuilee

Arwen taas jäljellä

Viime kirjoituksen jälkeen Arwen on ollut metsässä kaksi kertaa tekemässä jälkeä. Nyt on siis kahteen kertaan testattu lihapullien toimivuus keppien nostamisessa. Ensimmäisellä jäljellä keppejä oli viisi ja kaikki nousivat! Jippii! Taisin vain alkaa kehumisen liian aikaisin, koska toisella jäljellä ensimmäisen kepin kohdalla Arwen kuvitteli saavansa palkan sillä, että tuijottaa vain vuorotellen keppiä ja vuorotellen minua. No vaadin kepin antamista käteeni ja seuraavat neljä sitten nostikin ilman vaikeuksia. Kuudennen kepin kanssa tuli ilmeisesti jokin aivopieru. Käveli vain jälkeä nuuhkien suoraan kepin päältä. Kun muistutin, että mikäs unohtui, niin jo keppi nousi. Saa nyt sitten nähdä, miten seuraavalla jäljellä käy. Molemmat jäljet se on tehnyt hyvässä ja rauhallisessa mielentilassa. Välillä saattaa mennä 1/2-2 metriä sivuun jäljestä, etenkin jos tuulee, mutta nopeasti palaa takaisin jäljelle. En sitten tiedä, kuinka huolissaan näistä pienistä sivuun menoista tulisi olla? Nuo maastot joissa jäljestetään, ovat muutenkin ulkoilijoiden ja sienestäjien/marjastajien suosiossa. Paljon niistä siis vieraita jälkiä löytyy… Reilun parin viikon päästä olemme menossa jälkikouluttajalle, mikä tulee kyllä tarpeeseen.

Siriuksen kanssa hakuilemassa

Tänään oli taas Siriuksen viikon kohokohta, kun se pääsi hakumetsään. Jos Siriukselta kysytään, niin tämä on ehdottomasti sen lemppariharrastus. Saa juosta metsässä ja sitä kehutaan sekä syötetään herkkuja. Tänään Sirius kävi kuuntelemassa ensin äänen toiselta maalimieheltä ja sitten ensimmäiseltä. Sitten se vietiin autoon odottamaan ja välillä radalle tuli toinen koirakko. Toisen koiran jälkeen Sirius pääsi radalle ja lähetin sen ensimmäiselle maalimiehelle. Mitenkään suoraa linjaa se ei kyllä maalimiehelle juossut. Mutkia oli matkassa enemmän kuin tarpeeksi. Hyvällä motivaatiolla ja reippaasti meni kuitenkin nenänsä perässä ja löytyihän se maalimieskin sitten kuitenkin melko nopeasti. Tuuli oli puuskittaista ja metsä välillä tiheämpää ja välillä enemmän aukeaa, niin hajua ei ihan suorassa linjassa voinutkaan saada. Maalimiehellä oli ihan itse mennyt makaamaan mm:n eteen, jolloin syöttelykin onnistui paremmin. Siriuksella oli jo tulla tavaksi käydä suukottelemassa mm:ä, niin piti siihen keksiä jotain. Nyt maalimies laittaa palkkanamit Siriukselle rasiaan sen eteen yksitellen, jolloin pysyy luontevammin etäämmällä mm:stä.

Toiselle maalimiehelle menossa oli taas mutkittelua, mutta vauhti oli hyvä. Ja taas oli mennyt ihan itse rauhallisesti makaamaan palkkauksen ajaksi. Hieno juttu! Sitten käytiin välillä kuuntelemassa ääni mm nro 4:lta ja sitten mm nro 3 ja sinne suoraan äänen jälkeen lähetys. Nyt pisto oli melko suora ja meni todella hyvin vauhdilla ja syvälle. (Tallatessa menimme hiukan vinoon ja hakuradasta tuli kolmannen mm:n kohdalla vähän liiankin syvä.) Neljännelle mm:lle taas hiukan enemmän mutkitteli, mutta vauhti oli hyvä ja nenä auki. Eikä kyllä kaipaile yhtään neuvoja etsintään ohjaajalta, vaan osaa ja uskaltaa itse tehdä ratkaisut. Ihana Sirius <3 Treenin jälkeen ei vaikuttanut edes väsyneeltä, eli jaksaisi varmaan jo pidemmänkin treenin. Siitä alkaa kasvaa pikkuhiljaa iso poika. Kaukana takana on jo kevään vauvatreenit. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *